Enabling Progress 食品・飲料分析

Coffe and beverages


チョコレート


Dairy Products


肉と魚

Fruit and vegetable


Cereals

Verder Scientificは、当社の基本理念である「前進を妨げることなく」をモットーに、食品・飲料をはじめとする様々な分野でお客様のお手伝いをいたします。

当社は、油脂製品から繊維質や粘着性のある製品まで、あらゆる製品の粉砕におけるマーケットリーダーです。コーヒー、ココア、粉ミルクの粒子径と動的画像分析における当社のソリューションは、信頼性と再現性が高いことで知られています。乳濃度分析、果汁のような懸濁液の安定性測定でもリードしています。

食品と飼料中のタンパク質と全窒素を測定するシステムで技術革新を提供し、灰分分析の専門知識は世界的に認められています。ここでは、当社の最も普及しているソリューションのいくつかをご覧いただけます。

私たちの専門的でプロフェッショナルなチームは、完璧なソリューションを見つけるためにあなたをサポートします!

食品素材に関するウェビナーを見る

  •     有機食品の灰化

食品から水分を除去する。酸素/空気雰囲気による有機物の変換。灰化。

  •     デュマ法による窒素含有量とタンパク質含有量

燃焼法によるタンパク質含量、炭素含量、窒素含量と、より良い結果を得るための適切な準備の重要性。

  •     コーヒー粉のQCのための画像ダイナミック分析

ダイナミック画像解析とレーザー回折法の中間の正しい選択。

  •     植物性食品のリフォーミュレーション

植物性食品の製剤化:物性とタンパク質の変性、エマルションの溶解性と安定性、保存条件などのスクリーニング。

  •     粉砕システムによる試料調製

例えば、ナイフミルによる脂肪分、水分、粘着性のある食品、低温粉砕による糊状や脂肪分の多い食品、ローターシステムによる粒状原料の繊維質、ボールシステムによる乾燥食品、魚、トウモロコシの粉砕など。

Verder Scientificの装置がコーヒーの品質と味を守るためにどのように貢献しているかをご覧ください。

コーヒーは単なる飲み物ではなく、文化の礎であり、日々の儀式であり、五感に火をつける体験である。しかし、完璧な一杯の裏には、栽培、収穫、焙煎、抽出といった複雑なプロセスがある。

一口ごとに最高水準の品質と安全性を確保するため、コーヒーは厳格な分析を受けています。官能評価や含水率評価から残留農薬検査や微生物検査に至るまで、様々な分析方法が採用され、美味しいだけでなく汚染物質がないことを保証していなければならない。

コーヒーの品質管理

MICROTRAC と Camsizer X2 動的画像解析によるコーヒー粉の粒子測定

抽出・濾過工程における様々な準備方法(例えば、エスプレッソマシン、フィルターコーヒー、エアロプレス)は、香り高い結果を得るために、様々なコーヒー粉の挽き方を必要とする。焙煎したコーヒー豆を粉砕する場合、粒度分布の測定が決定的な役割を果たします。粒度分布は、抽出とろ過の特性、ひいては飲料の味とおいしさに大きく影響するからです。

CAMSIZER X2のような2カメラシステムは、1回の分析でコーヒー粉の幅広い粒度分布を捉えることができる測定範囲を提供します。再現スケールの異なる2台のカメラ(CCDズームとCCDベーシック)を同時に使用することで、微細画分と粗粒画分を正確に測定できます。

コーヒーのさらなる応用

コーヒー粉砕に適したローターミル

「アラビカ」と「ロブスタ」のサンプルを超遠心粉砕機ZM300で粉砕した。

 

タンパク質の測定 窒素分析

窒素分析:豆に含まれる窒素の含有量が高いと、コクのある味になる。

熱重量測定v

水分含量の測定は、最適な保存期間を保証します。

 

コーヒーの灰化:品質と安全性の確保

AAFによるコーヒーの正しい灰化は、重金属のような不要な成分の保持を防ぐ。

 

気孔率/密度測定

密度と空隙率から、焙煎中のコーヒーの物理化学的な発達をマッピングし、抽出の基礎を調べることができる。

Beverages

In the beverage industry, maintaining high standards of quality control and conducting thorough research analysis are crucial for ensuring product safety, consistency, and consumer satisfaction. Verder Scientific is dedicated to advancing the quality of beverage products through innovative scientific solutions and cutting-edge technology. By providing high-precision instruments for quality control and research analysis, Verder Scientific ensures that beverage manufacturers can maintain the highest standards of safety, consistency, and excellence.

MICROTRAC with Stability Analysis Beverage Stability by Measuring Ring Formation

Ring formation is a common deterioration process affecting concentrated beverages. It is a form of creaming that occurs in the menisci of dispersions where surface tension causes the concentrated phase of this fluid to adhere to the inside of the container, forming a ring.Weighing agents, such as brominated vegetable oil (BVO), are often diagnosed for limiting the effects of density differences between dispersive oil droplets and the aqueous phase to improve colloidal stability. However, BVO and other conventional weighing agents are considered unhealthy. Stability testing of beverages is increasingly concerned with the novel ingredients used to replace the likes of BVO. Microtrac provides solutions and products that can help companies achieve the highest quality. Specifically, the Turbiscan range offers solutions to develop, optimize, and control the stability, homogeneity, and shelf-life of drinks and beverages.One of them is evaluating healthier weighting agent alternatives to stabilize beverage emulsions.

MICROTRAC with TURBISCAN Optimizing the clarification process of wine, soft drinks, and beer.

Clarification of beverages like wine and beer is also crucial for ensuring quality production. In collaboration with the French Institute of Wine Research, we conducted a comparative evaluation of the efficiency of two vegetal proteins used to clarify red wine. These fining agents are essential to encourage the sedimentation of particles and reduce the number of filtration cycles needed to achieve a wine’s desired brightness and stability. The study found the optimal vegetable protein and concentration for wine fining by using TURBISCAN technology, which allows for the quantification of migration rates and determination of sediment layer height. While milk and vegetable milk are not a topic for this article, it is important to note the diverse applications beverage research has on the industry and its many drinks.

チョコレート中の粒子径の評価

MICROTRACとTurbiscan LAB チョコレート・ガナッシュの安定性に及ぼすテンパリングの効果

テンパリングはチョコレートの製造工程に不可欠なステップである。テンパリングはまた、チョコレートを素早く固め、型から簡単に取り出せるようにし、ブルームの形成を防ぐ。チョコレートにはココアバター脂肪が含まれており、6つの異なる結晶形がある。チョコレート業界では、正しいテンパリングを行うことが重要である。チョコレートガナッシュは、チョコレートとクリームからなるエマルジョンで、多くの菓子に含まれている。このノートでは、チョコレート・ガナッシュの安定性を評価する方法と、チョコレート・ガナッシュの安定性に及ぼすチョコレート・テンパリングの影響を提案する。

RETSCH と RM200 カカオ工場からチョコレート・バーまで:モルタグラインダの役割。

チョコレートの製造は複雑で、原材料の品質管理に大きく依存している。その工程には、収穫、発酵、乾燥、洗浄、焙煎、前粉砕、カカオニブを粉砕してココアパウダーとバターを抽出することなどが含まれる。品質管理には、汚染物質の検査や粉砕条件の最適化が含まれる。RM 200モルタグラインダは実験室規模の品質管理に効果的で、さらなる分析のために微細なカカオマスを生成します。

RM200は乾式粉砕と湿式粉砕の両方に適しており、試料と装置の構成により、投入サイズが8mm以下、最終的な粉砕度が10μm以下の軟質、硬質、脆い、糊状、乾式、湿式の試料に対応できます。

MICROTRAC と MRB Sync マイクロトラックレーザー回折アナライザーを用いたココア、チョコレート液、製品の測定

チョコレートの製造工程には、カカオ豆の発酵と乾燥、ニブの焙煎、分離、粉砕、チョコレート液の製造など、いくつかの重要な工程がある。このリカーはその後、ココアパウダーやチョコレートに加工される。重要な工程はコンチングで、粒子を小さくすることでチョコレートの最終的な風味を形成する。カカオとチョコレートの粒子の測定は、レーザー回折法をはじめとするさまざまな機器を用いて行われる。

乳製品中の粒子径の評価

食品科学における分析法のバリデーションは、結果の品質と分析の信頼性を確保するために極めて重要である。肉、乳製品、穀物のような一般的な食品群を対象に、国際的なガイドラインに従って自動タンパク質および熱重量測定メソッドのバリデーションを行った。良好な回収率とZスコアを持つ、正確で費用対効果の高い3つのメソッドが開発されました。

タンパク質の定量は5分以内、水分と灰分の分析は1回のサンプルで可能です。これらはすべて、当社のTGAサーモステップとCNrを備えたEltraで可能です。

レッチェ とグラインドミックス GM200 チーズ粉砕用ナイフミル

チーズのような脂肪分の多い物質の粉砕には、脂肪分が多く粘着性があるため、独特の課題がある。チーズに含まれる脂肪分が塊となり、均一な粒子径を得ることが難しくなります。チーズサンプルを効果的に均質化し、安定した信頼性の高い結果を得るためには、ナイフミル グラインドミックスGM200のような特殊な装置が必要になることがよくあります。

MICROTRAC と Camsizer X2 粉ミルクの粒子径・形状分析

粉ミルクは食品産業で広く使用されている原料で、保存期間が長く輸送が容易であることが評価されています。粉ミルクの品質と安定性を保証することは非常に重要であり、その重要な要素の一つが粒子径と形状の分析です。

マイクロトラック社の動的画像解析システムCAMSIZERは粒子径と粒子形状を詳細かつ正確に測定します。詳しくはアプリケーションノートをご覧ください:

ELTRA と TGA 牛乳とチーズの熱重量測定

熱重量分析(TGA)は、牛乳やチーズなどの乳製品の熱特性を分析するための貴重な技術である。

牛乳の場合、TGAは水分含量、脂肪含量、その他の揮発性化合物の存在を測定するために使用できます。異なる温度範囲での重量減少を分析することで、これらの成分を正確に同定・定量することが可能です。

チーズの場合、TGAは水分、脂肪分、タンパク質含量の損失を含む熱分解挙動の理解に役立ちます。

ELTRA TGA Thermostepは、このプロセスを強化する強力な熱重量分析装置です。重さ5gまでのサンプルを最大19個まで同時に分析でき、最高1000℃までの温度で動作します。

ヨーグルト形成のためのソリューション

MICROTRAC と Turbiscan LAB ヨーグルト形成の研究

ヨーグルトは、42~44℃の間で増殖するバクテリアを牛乳に接種して乳酸を生成し、乳タンパク質を凝固させてヨーグルトにする。ゲル化プロセスは通常pH測定によって研究されるが、pHの変化(6.5から4.5)から得られる情報は限られている。温度制御されたTurbiscan LABを使用し、ヨーグルトの形成過程をリアルタイムでモニターすることで、ゲル化、製品のシネレシス、経時安定性についての詳細な知見が得られた。

MICROTRAC with Turbiscan Dairy Product Creaming and Flocculation

Creaming is a highly complex instability mechanic that is affected by various material properties and mechanical influences. It is a key phenomenon underlying the shelf-life of different milk products; the rate and severity of which will vary depending on fat content, homogeneity of fat globules in the aqueous phase, the presence of extra minerals like calcium (Ca), or additional additives like bacteria and proteins. Distinct products may also make dispersion stability testing more difficult. Fat- and sugar-free dairy products may exhibit vastly different instability kinetics or mechanics than typical products. Dairy products are characterized by such complex instability phenomena. Yogurt is formed via milk protein gelation, a form of flocculation that is characterized by several distinct kinetic regions (coagulation, bacteria growth, and formation of a jellified network). Turbiscan is the right solution for this topic. Interested?

食肉の品質管理のためのソリューション

灰化炉による食肉の灰分含有量 Carbolite


多くの科学論文では、食肉中の灰分含有量はミネラル組成と全体的な品質の重要な指標であると考えられている。灰分とは、食肉中の有機物が完全に燃焼した後に残る無機質の残留物を指す。灰分にはカルシウム、カリウム、マグネシウムなどの必須ミネラルが含まれており、これらは様々な身体機能に不可欠である。

灰分のモニタリングは、食肉が栄養基準を満たし、食用として安全であることを保証するのに役立ちます。また、食肉の純度や汚染物質の有無についても知ることができます。

凍結粉砕で肉の香りを保つ RETSCH


ミキサーミルによる凍結粉砕では、試料と粉砕ボールをジャーに入れ、LN2バスで冷却します。このプロセスは試料を脆化させ、試料の特性に影響を与える熱を発生させることなく粉砕を容易にします。MM400、MM500、ZM300、SM300などの粉砕機が、この目的によく使われます。様々な材料に対応できますが、極端な温度での損傷を避けるために、スチールやPTFEのような互換性のある材料で作られたジャーを使用することが重要です。

食肉中のタンパク質測定 ELTRA


食肉中のタンパク質を正確に測定することは、表示要件を満たし、消費者の信頼を確保するために極めて重要です。ELTRAのELEMENTRAC CN-rは、この目的のために信頼性が高く効率的なソリューションを提供します。ELEMENTRAC CN-rはデュマ法を用いて窒素含量を測定し、それをタンパク質含量に変換します。この方法は従来の技術よりも迅速かつ安全で、3分以内に正確な結果を得ることができます。

食肉製品の品質と食感 MICROTRAC


ソーセージやミートボールの品質には、原料の粒子形状やサイズが大きく影響します。粒子の大きさが均一であれば、食感が一定になり、最終製品の口当たりが良くなります。粒子が小さいとミートミックスの結合特性も向上し、ソーセージやミートボールの凝集性と構造的完全性が高まります。

粒子の形状とサイズをコントロールすることで、メーカーは望ましい食感、味、一貫性を備えた高品質のソーセージとミートボールを製造することができる。

Fruit and vegetable

MICROTRAC with Stability & Dispersibility Emulsifying Properties of Vegetable Proteins

Market challenges also represent significant obstacles to food and beverage stability, as the availability and cost of essential ingredients can dramatically affect returns on investment (ROIs) from end products. The availability of emulsifying proteins is a particular challenge, as these essential raw materials are subject to substantial market volatility and availability fluctuations. Plant proteins are currently a waste product with very low obvious value. Harnessing this waste for emulsification would have significant benefits to our planet, eliminating the reliance on animal products in keeping with the ecologically important trend towards veganism.This requires a robust understanding of the global dispersion stability and stability kinetics of sample colloids, alongside the protein concentration and droplet size.

ELTRA with CN-r Protein determination in vegetables and fruits

Protein determination in vegetables and fruits is required for several reasons from nutritional labeling to have an accurate protein content to the quality control stage, where is needed to ensure that their products meet specific quality standards and regulatory requirements. As well for research and development department determining protein content is crucial in developing new food products and improving existing ones. The Dumas method is a recognized technique for determining the nitrogen and protein content in various organic samples, including vegetables and fruits. This method involves combusting the sample at high temperatures in an oxygen atmosphere, converting nitrogen into nitrogen gas which is then measured. Interested?

RETSCH with GRINDOMIX Milling Samples with high moisture or water content

Vegetables often contain moisture (like stem cabbage) or even consist predominantly of water (like tomatoes). In the latter cases, complete homogenization is facilitated by the high water content, as sample pieces are too wet to stick on the walls of the grinding container in a GRINDOMIX GM 200 or GM 300 where they no longer come into contact with the rotating knifes. As well, samples like stem cabbage have a lower water content. The sample pieces tend to stick on the wall of the grinding container, thus evading contact with the knife blades. Need more information?

RETSCH with Cutting and Rotor Mills Milling Fibrous samples

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Cereals

Particle Size of different flours and cereals

Particle size plays a crucial role in flour production, impacting various aspects of the final product's quality and functionality. In the production of flour from different types of cereals, it is sometimes essential to determine the particle size, but it can often also be of significant interest to determine the shape. The size and shape of cereal particles affect various properties such as texture, taste, and processing behavior. There are several techniques available for particle size analysis, ranging from traditional sieving to advanced laser diffraction. Both sieving systems and laser diffraction have their own advantages and limitations. The choice between them depends on the specific requirements of the cereal production process. Understanding the importance of particle size and shape is essential for optimizing the quality and consistency of cereal products. Our team of expert will help you in finding the right technique. Would you like to learn more? Here some additional information about particle size analysis:


 Size Analysis


Food & Feed Analysis


 Size & Shape Analysis


Sieving System

ELTRA with CN-r Nitrogen and Carbon content in different flours and cereals

Determining the protein and carbon content in grains and cereals is essential for assessing their nutritional quality and environmental impact. Dumas Method involves combusting the sample at high temperatures in a furnace and measuring the nitrogen gas produced. This method provides rapid and accurate measurements of protein content. Accurate protein measurement is crucial for nutritional labeling, quality control, and ensuring the dietary value of cereals. Carbon content can be done simultaneously combusting the sample in a furnace and measuring the carbon dioxide produced. This method offers precise and reliable measurements of total carbon content. Understanding the carbon content helps in evaluating the environmental footprint of cereal production and can inform sustainable agricultural practices. Both protein and carbon determinations are vital for optimizing the quality and sustainability of grains and cereals, ensuring they meet nutritional standards and contribute to environmental conservation. Learn more about our CN-r system.

RETSCH Mycotoxins in legumes and cereals

For detecting mycotoxins or GMOs, large sample volumes are needed to identify trace analytes or clusters. Cutting and rotor mills play a crucial role in this sample preparation for detection of mycotoxins or GMOs. These mills are designed to handle large quantities of bulk material, making them ideal for processing samples that require precise and reliable measurements. First step is usually done with Cutting Mill SM 100, which is used to reduce the size of a representative sample, such as 2 kg per ton to a particle size of 3 mm. Second step is done with Ultra Centrifugal Mill ZM 300 for fine size reduction. This mill is particularly effective for grinding temperature-sensitive, brittle materials like hazelnuts. The use of distance sieves helps to grind the sample gently, preventing the release of fat from the sample, which is important for accurate mycotoxin analysis. A cyclone is used to quickly discharge the sample from the grinding chamber and provide cooling through an air stream, achieving a fineness of 300 µm. nterested?

グローバルブランド。ローカルな専門知識。

日本国内にサービスチームがあるので、もしもの時も安心。

お客様に高品質なサービスを提供するため、子会社や現地営業所の幅広いネットワークを持っています。サンプルテスト、アプリケーションレポートの閲覧など、様々なサービスを提供することができます。

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